Kruunuvuori
Sunnuntaipäivän luontoretkeilyn kohteena Itä-Helsingissä sijaitseva Kruunuvuori. Alue on osittain luonnonsuojelualuetta. Tätä paikkaa ei löydä, jos ei tiedä mitä etsii. Päätien aivan lopussa oikealla näkyy kelta/punainen puomi. Kuljetaan puomin ohi, josta alue vähitellen alkaa. Itse tietä pitkin kävely on helppoa, mutta joissakin tieltä haarautuvista poluista on melkein romahtamaisillaan olevia lankku/pitkospuuviritelmiä. Muuten alue soveltuu mainiosti luontoretkeilyyn, marjastukseen, sienestykseen ja muuten vaan ulkoiluun.

Alueen keskellä on tummanpuhuva lampi (Kruunuvuorenlampi). Lampi erkaantui merestä n.2400 vuotta sitten.


Aikoinaan Kruunuvuoreen rakennettiin nelisenkymmentä huvilaa. Tänä päivänä suurin osa huviloista on tuhoutunut ja muutama vielä pystyssä oleva pahasti korjauskelvottomia/ränsistyneitä. Harmi miten asiat ovat ajautuneet tähän pisteeseen. Tämä on ollut ihana huvilaidylli vuosikausia sitten.


Erään sortuneen huvilan pihassa on muistolaatta vielä näkyvissä.

ja löytyypä vielä kukkaistutuksia.


Kallioilta on upeat maisemat.


Kulosaaren kasino Kruunuvuoresta päin.


Kalliolta näkyy neljän kirkon tornit.


ja betonirakentamisen ylpeys Helsingin Merihaka



Kävimme myös katsastamassa Helsinkiin tulevan uuden asuntoalueen. Kruunuvuori rakennetaan entisen öljysataman alueelle. Paikalle on suunniteilla asuntoja 11000-12000:lle asukkaalle.


Paikka on varsin upea, joskin hyvin tuulinen. Maisemat avautuvat kalliolta suoraan Suomenlinnaan, Helsingin keskustaan, Korkeasaareen ja Mustikkamaalle. Vielä ei paikalla ollut nähtävissä rakennustoimintaa ainoastaan vanha öljysäiliö oli kaupuningin toimesta kunnostettu Valotaideteokseksi.