Tätäkin hankintaa olin miettinyt ja tuumannut...soutanut ja huovannut asian kanssa ees taas, mutta sain kun sainkin hankittua tämänkin tänä talvena. Ruokablogeja selaillessani olin törmännyt usein tähän valmistustapaan, joka kiehtoi helppoudessaan ja terveellisyydessään minua. Eli klassinen savipata...meidän kaupassa oli tämä Römertopf, joka sitten muutti meille sinisen valurautapadan viereen.

Ensikokeilu tässä padassa oli Rotunaudan rinta ja kylkipalat. Nämä olivat edullista lihaa ja yritin etsiä reseptejä, mutta ei löytynyt oikein mitään, joka olisi sytyttänyt. Niinpä oli sävellettävä itse. Palat olivat lämpenemässä n. tunnin...sitten paistoin lihan syyt kiinni kuumalla valurautapannulla oliiviöljyssä. Annoin palojen jäähtyä ja hieroin pintaan ranskalaista sormisuolaa ja Etelä-Afrikkalaista pihvimauste sekoitusta. Käärin vielä palaset pekonisiivuihin ja rosmariinista riivin päälle lehtiä.

Tämmöisenä palat laitoin kylmässä vedessä liotettuun pataan. Nesteeksi lorautin punaviiniä palojen puoliväliin asti ja roiskuttelin pintaankin pikkaisen. Uuniin 180 astetta 3 tuntia. Sillä välin pilkottiin sellerit,lantut,sipulit,porkkanat,valkosipulit ja pikkaisen perunaa. Nämä lisättiin kolmen tunnin jälkeen pataan ja pikkuisen nestettä lisää ja haudutettiin vielä tunti. Tuoksu oli  huumaava...nälkäisenä ei tätä kannata tehdä.

Niinpä niin...tämän piti olla Sunnuntai ateria, mutta tuoksu ja pieni maistelu johti siihen, että tämä meni saman tien. Jo ennenkuin tämä oli loppu aloin suunnittelemaan, koska teen uudestaan. Ainakin Pääsiäisenä aion lampaanlihan tehdä tässä padassa.