Niinpä niin kuvat ovat kadonneet edellisistä teksteistä enkä juurikaan taida jaksaa niitä palautella paikoilleen... en ainakaan kesällä...katsoo mitä talvi tuo tullessaan.

13.7 2012 Kesälomareissu alkaa Uudeltamaalta kohti Lappeenrantaa. Pysähdys Huhtiniemen matkailukeskuksessa. Ilma puolipilvinen, +20, heikko tuuli. Kierreltiin alueella, joka ei vastannut odotuksiani Saimaan rannalla olevasta leirintäalueesta. Paikka oli päästetty ränsistymään aika lailla. Uimarantaa ei ollut juuri lainkaan, ranta rehevöitynyt ja saunakin ränsistynyt.

Emme olleet järin ihastuneet alueeseen, joten grillasimme "pienellä sinisellä" härän lehtipihvejä, folioon käärittyjä rosamunda perunoita ja sipuleita.

Samalla suunnittelimme seurraavaa kohdetta.

14.7 2012 Parikkala

Vanha kellotapuli vuodelta 1793

Pysähdys Papinniemi Camping klo 11.00. Vielä löytyi yksi paikka aivan rannasta. Kova tuuli, +22.7, puolipilvinen. Pieni, mutta upea paikka Pyhäjärven rannalla.

Olin ostanut reissuun mukaan lampaan kareita, joita emme olleet ikinä ennen grillanneet pallogrillillä. Täällä valmistin kareille marinadin. Rypsiöljyä,valkosipulia,suolaa,grillimaustetta,pippurisekoitusta ja tuoreita yrttejä Rosmariinia, Korianteria ja Vahvaa Minttua. Sivelin kareet marinadilla ja laitoin tiiviisti pakastuspussiin ja jääkaappiin vuorokaudeksi.

Illalla hätisteltiin hyttysiä tuulen laannuttua. Grilliin meni tänään kananuijia, homejuustolla täytettyjä herkkusieniä pekonilla.

Aikainen nukkumaanmeno tänäänkin...taitaapi vielä työväsymys painaa. Sopivasti alkoi satamaan ja mikä sen parempaa kun nukahtaa sateen ropinaan kattoikkunaa vasten. Aamu valkeni tuhruisena ja sateisena ja haaveet ihanalla rannalla makoilemisesta ja uimisesta sai jäädä, joten matka jatkuu...

15.7 2012 Punkaharjun Lomakeskus& Camping

Startti aamulla Papinniemestä kohti Punkaharjua. Kierreltiin ihania pikkuteitä kauniissa maisemissa. Ilma pilvinen,+24. Mukavaa rauhallista ajelua. Punkaharjun keskustassa kävimme kaupoilla. Camping alueella oli mukavasti tilaa, vaikka on parhain lomakausi menossa. Kävelyretki paljasti alueen laajuuden. Paljon oli pikkumökkejä, isompia paritalomökkejä, telttailualue ja asunto/vaunuualue. WC/sihku/tiskauspisteitä riittävästi ja siistejä. Retretti aivan kävelyetäisyydellä. Tänä vuonna Tyko Sallinen ja villit ekspressionistit, pääsymaksu aikuisilta 16e.

Näyttely oli kokemuksen arvonen. Retretti muutenkin uskomattomine luolastoineen vaikuttava kokonaisuus. Taulut vailla vertaa. Itse pidin enemmän Sallisen alkukauden tuotannosta, jolloin sekä aiheet, että värisävyt olivat selvästi "iloisempia", kuin myöhemmän kauden "tummanpuhuvat" työt. Makuasia! Illalla sitten siirryttiin iloisempiin aiheisiin eli grillaukseen. Otin lampaan kareet jo muutama tunti ennen lämpenemään. Aamulla olin keittänyt suurehkon bataatin puolikypsäksi ja oli saanut rauhassa viiletä. Lohkoin siitä "veneitä"päälle suolaa ja pippuria. Kastikkeeseen tuli siitakesieniä,tuoreita herkkusieniä, sipulia, suolaa, pippuria, grillimaustetta, pilkottua punaista paparikaa, ruokakermaa. Kareista paistettiin syyt kiinni ja annettiin pinnan ruskistua. Kareet folioon ja grilliin 15min ja nostettiin jäähtymään. Sillä välin paistoin bataattiveneet kareista jääneessä marinadissa ja kiehautin kastikkeen. Vielä kareiden leikkaus ja ateria oli valmis.

Näin reissussa kaikki on pienimuotoista, kuten tämä minun matkapuutarha(tuoreita yrttejä) ja pieni sininen kello on grillimestarin apuväline.

Herkutteluhetki kruunaa koko illan. Eli grillattuja lampaan kareita, siitake/herkkusienikastikkeella ja paistetut bataattiveneet. Juomana Vina Tarapaca Cecilia Merlot/Carmenere, joka oli aivan tyydyttävä valinta retkeilyolosuhteisiin.