Jouluaattoaamu oli hieman erilainen kuin viime vuonna. Viime Jouluna Uudellamaalla hukuttiin lumeen nyt veteen. Sää oli surkea satoi ja myrskysi, mutta kyllähän se joulumieli löytyi puuhastellessa jouluisia asioita. Puoliltapäivin hiljennyttiin katsomaan Turun Joulurauhan julistusta. Tämä perinne on säilynyt ihan lapsuudesta...minun mummini oli hyvin tarkka, että kaikki istuivat paikoillaan ja kuuntelivat julistuksen...sen jälkeen sai viettää vapaa-aikaa kukin haluammallaan tavalla ennen syömistä. Tänä vuonna tein hyasinteista ja tulppaaneista asetelman omaan Joulupöytään.

Joulukuusi meidän on ollut vaihdettava ikävä kyllä muoviseen versioon kiitos minun vuotavan nenän ja kutisevien silmieni, mutta kun oikeen käyttää mielikuvituusta...ajaa se kyllä asiansa. Taidan olla jollain lailla herkkä joillekkin tuoksuille. Toisinaan en kestä hyasinttejakaan sisällä, mutta tänä Jouluna niitä on jopa 4kpl enkä ole niiskutellut.

Tämän joulun vietimme meidän mummilla (minun äidilläni). Joulusaunalla aloitimme ja sitten söimme. Ihanan rauhallista ei kiirettä...ei Joulustressiä. Mummi oli laittanut kauniin Joulupöydän. Kalaa oli ehkä eniten, mutta kyllä kinkkuakin syötiin ja ehkä taas liian paljon...mukavaa ja rauhallista, joskin sää olisi voinut olla "jouluisempi". Kuva vesisateesta mummin parvekkeelta.

Illalla tosin sää selkeni, joten teimme pikku kinkunsulatuskävelyn. Tänään Joulupäiväaamuna sää näyttää olevan kirkas ja tuuleton. Mukavaa...jospa lähtisi kävelylle hakemaan uutta ruokahalua. Tänään on minun vuoro laittaa/kattaa Jouluateria, jota innolla odotan. Mukavaa Joulupäivää kaikille!