16.7 2012 Punkaharju

Runsaista sateista huolimatta päätimme jäädä vielä yöksi Punkaharjulle. Päiväkävelyllä Punkaharjun upeissa harjumaisemissa.

Tuunaansalmi ylitettiin keskiajalla ja uudenajan alussa veneillä ja ratsut uitettiin. V.1699 salmeen määrättiin hankittavaksi lossivene. Paikalliset maksoivat ylityksen viljalla, muut rahalla. 1800-luvulla lossivenettä soudettiin kolmen miehen voimalla. Veneen keskellä oli tila kulkuneuvoille ja eläimille. 1900-luvun alussa tuli ensimmäinen kapulalossi. 1934 alkoi liikennöidä ensimmäinen moottorilossi ja nykyinen silta valmistui 1976. Tätä siltaa pitkin kävimme katsomassa harjumaisemia ja valtionhotellia.

[[split]]

Hotelli oli aivan ihana sekä sisältä, että ulkoa. Jos emme olisi olleet reissussa matkailuautolla olisin ehdottomasti halunnut yöpyä täällä ja näissä maisemissa. Harjulla meni myös vanha harjutie. Näiden upeiden maisemien jälkeen oli vuorossa päivän kulttuuri/taidepläjäys. Johanna Orasen 20-vuotis juhlanäyttely.

Kartano/ateljeemiljöö olivat kauniita. Itse taulut kiinnostivat kovasti minua, mutta tänään ei löytynyt semmoista, joka olisi kotiin lähtenyt. Palasimme leirintäalueelle ja koska sää oli tosi kehno vuokrasimme saunan kahdeksi tunniksi. Sopivasti sadekuurojen riepotellessa aluetta istuimme saunan terassilla nautiskellen pekoniin käärittyjä juustomakkaroita ja siemailimme olutta. Kymmenen aikaan illasta alkoi todella rankka sade, joka jatkui yön yli ja aamulla osa nurmikentistä oli muuttunut pienjärviksi. Sademäärä ylitti runsaasti luvatun 16mm, mutta ei ihan tullut pelättyä 50mm. Sääliksi kävi telttailijoita, joskin autokin ja varsinkin vaatteet olivat aika kosteita vaikka Webasto puhalsi täysiä koko yön.