22.7 Oulunjärvi, Manamansalo

Lossilla yli Manamansaloon ja ajo leirintäalueelle. Tasainen mäntymetsämaasto, asfalttipaikat. Paikkaan tutustuminenkin tuntui jo hyvältä...oli vanhaa ja uutta ja kaikki siistejä. Tässä paikassa oli patikoinnin suhteen varaa valita. Ensimmäinen päivä 9km lenkki Makkarniemen laavulle ja takaisin vaihtelevassa maastossa.

Mokkula ei toiminut alueella. Ainakaan meidän, mutta pidin toista blogia, kun ei Vuodatus toiminut. En ollut siellä yhtään kotona, joten pääätin poistaa sen kunhan tämä saitti alkaa toimia. Pitäisi varmaan olla vihainen, kun kuvat on poissa, mutta maailmassa sattuu ja tapahtuu ja tosiankaan mikään ei ole varmaa, kuin epävarma. Onneksi minä pidän myöskin manuaalista reissupäiväkirjaa, joten vahinko ei minun kohdalla ollut suuri.

23.7 Yö oli kylmä ja kostea. Kahvin keittoon aloin jo klo 7.00. Tänään uusi patikointi reitti. Otimme mukaan pienen kattilan, sinappia ja muovilautaset+ tummaa leipää. Patikoitiin 6:n km reitti ja jäätiin Särkiniemen laavulle syömään. Ilma oli mukavan pilvinen ja suht. lämmin ja laavulla keitetty hernekeitto oli aivan taivaallisen makuista. Tämä on hieno paikka...kannattaa käydä . Pienempiä reittejä voi jopa lasten kanssa kävellä ja nauttia luonnosta/hiljaisuudesta.Illaaksi olin laittanut itse tehtyjä jauhelihapihvejä, joita sitten yritettiin grillata nuotiopisteellä huonolla menstyksellä. 5 min ja alkoi kaatosade, juoksu autolle ruuat sylissä...no ei muuta kun paisteltiin ne sitten autolla.

lTämä alue ihanine patikointireitteineen jäi minun sydämmeeni. Kaikki oli jo kävelty/nähty, joten matkan oli jatkuttava.

24.7 Oulu, Hailuoto, Marjaniemi, Ranta-Sumppu

Manamansalosta Ouluun. Oulusta yritin sinnikkäästi etsiä karitsan kareita uudestaan, mutta piti tyytyä aivan muuhun. Eli en saanut vieläkään tyydytettyä tämän kesän kanttarelli/kare yhdistelmää. Hailuodon lautalle oli yllättävän vähän tänään menijöitä, jotenka pääsimme emsimmäisessä satsissa yli. N. 30 km ajo saaren toiseen päähän Ranta-Sumppuun. Leirintä alue ei taaskaan vastannut netistä katsomiamme kuvia. Alue oli suuressa remontissa...rakenteilla oli melkein rantaan lomahuoneistoja, joten se pienoinen alue, joka oli tänä kesänä käytössä oli melkein kokonaan remonttityömaata. Harmi, koska olin jotenkin jo romantisoinut paikkaa. Tuulen pauhu oli kuitenkin mahtava ja kuului remonttiväen lähdettyä ihanasta pikku kentälle, jossa olimme parkissa. Upeat hiekkarannat täälläkin..siellä kävelimme Marjaniemen kalastajakylään ja majakalle. Paikallisessa Luotsi-hotellissa oli Metsähallituksen luonto näyttely, jonka kävimme katsomassa.