Lauantaipäivä oli varattu jouluostoksille. Ensin veimme Joulupuukeräyspaketit Helsingin kauppakeskus Foorumiin, josta matka jatkui Kampin kauppakeskukseen. Ihmisiä oli liikkeellä valtava määrä. Onneksi hankittavaa ei ollut paljoa olinhan jo ison osan itse tehnyt. Sää kylläkin oli taas mahtava..tuuli ja satoi...sateenvarjostakaan ei taaskaan ollut muutakuin haittaa. Nappasin muutaman kuvan tämän vuoden Joulukadusta...synkkää ja pimeää tämä Joulukuu.




 

Aleksia pitkin kävelimme Kluuvin uudistetulle kauppakeskukselle. Kävimme alakerran luomukaupassa ihastelemassa uunia, jossa koivuklapeilla paistetaan leipää ym..ym. Leipää oli kaiken sorttista ja maistiaisia tarjollla jokaisesta. Minä ihastuin "Laiska-Jaakko" leipään ja isäntä ruisleipään, johon oli käytetty 150v vanhaa juurta. Kumpaakin lähti kotiin yhdet kappaleet. Myös pari pulloa "Laiska-Jaakko" tummaa olutta ja muutama kotimainen erikoisjuusto tuli hankittua. Päivän kun kävelee tulee nälkä. Harvoin kuin tulee kaupungissa käytyä ajattelimme samalla katsastaa Sedu Koskisen uuden Namu-ravintolan. Onneksi olimme ajoissa, koska meillä ei ollut pöytävarausta ja paikka oli täynnä pikkujoulua viettäviä työporukoita...saimme kuitenkin pöydän kahdeksi tunniksi. Paikka oli siisti ja kauniisti sisustettu eikä materiaaleissa ollut säästelty. Sulassa sovussa oli marmoria,puuta ja lasia.

Ruokalistalla oli pääosin Aasialaista ruokaa. Alkuruuaksi otimme Miso-keittoa ja pääruuaksi Kakuni to Kimchi (ylikypsää poorsaankylkeä valkokaalissa). Tarjoilu oli erinomaista ja ruoka hyvää. Jälkiruuaksi nautimme ihanista keramiikkakupeista pienet Saket. Ravintola on upealla paikalla. Varsinkin kesällä tulee terassin upeat kaupunkinäkymät edukseen esille. Tässä muutama sateinen talvikuva terassilta.

Asemarakennus terassilta ja toiselta puolelta Ateneum.

ja vielä yleiskuva terassilta.

Olihan se pakko napata kuva vielä naisten wc:tä. Kauniit lasiset käsienpesualtaat valoilla ja tyylikkäät hanat antoivat tunnelmaa myös tällä osastolla