18.7-19.7 Juuka, Nunnanlahti

Pysähdys Kolinportilla. Itse Kolille emme menneet, koska paikka on jo moneen kertaan käyty. Nunnanlahteen sukuloimaan pariksi päiväksi. Syötiin, saunottiin ja turistiin niitä näitä. Satoi...satoi tavarat ja vaatteet kosteina. Onneksi saimme pyykit pesuhuoneeseen kuivumaan. Seuraavana päivänä teimme päiväreissun Paalasmaalle, joka on Suomen korkein saari. Maisevat upeita...jykevää Pohjois-Karjalaa. Sää oli pilvinen, mutta lämmin n.+20. Yksi salmen ylitys lossilla.

Maisemakuvia

Paalasmaalla piipahdimme leirintäalueella vaan katsomassa. Rauhallisen oloinen pieni paikka Pielisen rannalla. Paalasmaalla on myös näköalatorni, mutta sinne johtava pieni hiekkatie oli notkelmasta niin veden vallassa, että emme uskaltautuneet autolla kiinnijäämisen pelossa sinne. Nunnanlahdessa on kaksi kivitehdasta Nunnauuni ja Tulikivi. Kävimme jo toistamiseen Tulikiven kivipuistossa. Näyttelyyn emme menneet tällä kertaa, koska siellä kävimme jo viimeksi.

Mistomerkki kaivosonnettomuuden uhreille

ja muistomerkki Paalasmaalla sattuneen veneonnettomuuden uhreille

Seuraava aamu valkeni jo pikkaisen kirkkaampana. Haikea tunnelma, koska piti lähteä, mutta loma on rajallinen ja pitäisi kierrellä viellä.