7-9.8 2012 Tammisaari, Ormnäs

Viimeiset lomapäivät kuluivat Tammisaaressa. Sääkin suosi sen verran, ettei tarvinnut sateenvarjoa muutamaan päivään. Kiertelimme kaupunkia ja rannan/vierasvenesataman aluetta parina päivänä. Niin oli käynyt ihmiskato täälläkin, jossa yleensä helteisinä kesinä ihmisiä on pilvin pimein. Yleensä niin täydet rantaravintolat ilman ihmisiä oli jotenkin epätodellinen näky. Olisikohan syynä kylmä/sateinen kesä, ettei ihmiset käyskennelleet rantabulevardilla. Ainoastaan joukko armeejapoikia iltalomalla, muutama turisti ja paikallinen asukas viettivät iltaa muuten oli haamumaisen hiljaista. Leirintäalueella toki oli suomalaisia ja Elokuussa lomaansa viettäviä Eurooppalaisia. Tämän hauskan telttailumuodon bongasimme ensimmäisen kerran Nauvossa Suomalaisella lapsiperheellä, mutta täällä pariskunta oli lähtenyt Tanskasta reissaamaan tällä näppärällä laitteella. Eli auton perässä oli laatikkomainen peräkärry.


Peräkärrystä purettiin pressu pois. Jonka jälkeen "laatikko" avattiin sivusta ja käännettiin toinen sivu maahan. Tämä oli varsinainen tilaihme. Laatikkoon mahtui uskomaton määrä tavaraa. Isäntä veti laatikosta, kun taikuri hatusta tavaraa...aurinkotuolit/pöytä, sähkökela, kemiallinen wc, kaasupullo, grilli ym.ym.


Kun tavarat olivat pihalla. Laatikon uumenista vedettiin teltta. Osa teltasta jäi laatikon päälle, joka toimi makuuosana ja osa vedettiin pidemmälle toimien etutelttana. Tämä kompakti/näppärä vekotus kyllä sai huomiota alueella. Karavaanareita pyöri moisen otuksen ympärillä uteliaina. Liekö tämä Saksalainen keksintö, mutta me törmäsimme tähän tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja voin vain todeta, että kätevä vekotin on.


Hauska kukkaistutus vanhassa kaupungissa.


ja tulihan taasen yhdet sukat valmiiksi...


Tammisaaresta lähdön jälkeen katsastimme vielä Mustion linnan ja sen lähialueet.



Alueella oli paljon upeita kukkaistutuksia ja monen monta patsasta. Vanha ruukkimiljöö oli mielenkiintoinen kokonaisuus.